Producten bestellen? Ga naar onze Webshop

Voetreflextherapie

Van kinds af aan had Eliza al de interesse voor voeten. Na een vakantie in Thailand, waar we veel salons met voetreflex bezochten, wist ze het zeker, dit wil ik ook leren! In een kleine salon in het zuiden van Thailand heeft ze als 12 jarig meisje al geleerd met stokjes op de voeten te werken en te masseren. Na het behalen van haar schoonheidsspecialiste diploma is Eliza de HBO opleiding gestart voor voetreflextherapeut.

Wanneer is voetreflex toepasbaar?
Voor een voetreflexmassage hoeft er niet direct sprake te zijn van een duidelijke klacht. De therapie kan worden ingezet om drie redenen.

1. Preventief: Om eventuele klachten te voorkomen. Door voetreflextherapie worden eventuele blokkades opgespoord en weggemasseerd, zodat het evenwicht tussen lichaam en geest optimaal blijft.

2. Ter ontspanning: Voetreflextherapie kan heel ontspannend werken. Mensen die tegen een burn-out aan zitten, te gestrest, permanent moe zijn of een zware periode doormaken, kunnen baat hebben bij een voetreflexmassage.

3. Om een klacht te behandelen: een voetreflexbehandeling kan verlichting geven bij uiteenlopende klachten, zoals spier en gewrichtsklachten, rugklachten, menstruatiepijn, maag-en darmklachten, luchtwegproblemen, hoofdpijn, migraine, stress, somberheid, vermoeidheid, overgangsklachten en nog veel meer!

Werking Voetreflextherapie
Ons hele lichaam is terug te vinden op onze voeten in de vorm van reflexzones. Dit zijn gebieden op de voeten die een lichaamsdeel, klier of orgaan weerspiegelen. Door deze zones met de juiste dosering te masseren wordt de bloed- en energiedoorstroming verbeterd en het zenuwstelsel positief beïnvloed. We sturen het lichaam aan om het zelfhelend vermogen te gebruiken, de klachten kunnen hierdoor verbeteren of zelfs verdwijnen.

Voetreflextherapie is bij veel klachten inzetbaar en het is een veilige manier van behandelen. Ook kan het een goede aanvulling zijn op de klassieke geneeswijze. Het vervangt echter geen arts of medicijnen. Indien je onder behandeling bent van een arts of specialist adviseren we om eerst even contact met ze op te nemen of er geen bezwaar is tegen voetreflextherapie naast de bestaande behandeling.

Wij zien de klacht en het lichaam als één samenwerkend geheel. Een mooie balans tussen de Oosterse- en Westerse geneeswijzen staat bij ons centraal. Naast de Westerse kennis van het menselijk lichaam besteden wij veel aandacht aan de meridianen- en de 5 elementenleer, welke een belangrijke rol spelen bij onze behandelingen. Eliza heeft een speciale HBO opleiding behaald waar een combinatie wordt gemaakt tussen de oosterse en westerse geneeswijzen. Zo werkt Beautystudio Marlies ook volgens de fysioreflextherapie methode. Dit houdt in dat er ook elementen vanuit de acupunctuur en fysiotherapie worden meegenomen.

Voordat de behandeling start wordt er eerst goed geluisterd naar uw klachten, hierna wordt een behandelplan opgesteld die geheel is toegespitst op uw klacht(en). Er wordt niet alleen gekeken naar de klacht zelf maar vooral hoe de klacht heeft kunnen ontstaan en waar de oorzaak ligt van de klacht. De corresponderende voetreflexzones geven we nieuwe impulsen, de stofwisseling wordt verbeterd, evenals de doorbloeding, energiedoorstroming en de prikkeloverdracht van het zenuwstelsel. Blokkades worden opgeheven en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. De klacht wordt op deze manier op volledige wijze behandeld, wat zorgt voor een snelle verbetering van de klacht. Dit is ook uit recent onderzoek gebleken.
De behandeling
De behandeling begint met een intakegesprek onder het genot van een voetbad. Om erachter te kunnen komen wat er eventueel aan de hand is zullen er wat vragen worden gesteld over je stemming, levensstijl, voeding, algehele gezondheid en ziektegeschiedenis. Dan wordt er een behandelplan opgesteld. De behandeling zelf duurt ongeveer een uur, waarna je even rustig kunt bijkomen en een glas water kunt drinken.

Tijdens de behandeling wordt met hand en edelstenenstokjes gewerkt. Soms wordt er ook voor gekozen een hand of oorreflexmassage toe te passen

Is voetreflexologie pijnlijk?
Als een orgaan of lichaamsdeel niet optimaal werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten op de corresponderende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een ‘niet goed functionerend’ orgaan wordt vaak pijnlijk. Echter wordt voetreflex als erg ontspannend ervaren. Ons doel is uiteindelijk ook om de blokkades op te heven, dit kan alleen als het lichaam goed ontspannen is.

Frequentie
Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de klacht, is deze chronisch of acuut? Of zijn de sessies meer gericht op preventie of ontspanning? Uitgaand van een 'klacht' zijn er vaak 6 tot 8 behandelingen nodig. Een prikkel werkt ongeveer een week door, dit herhalen we dan ook wekelijks. Zijn uw klachten daarna verbeterd is het advies om preventief de behandeling bij te houden. De frequentie daarvan gaat meestal in overleg.

Wat kan er behandeld worden?

 

Oppervlakkige klachtbehandeling: wordt toegepast bij klachten aan de spieren , botten, huid of gewrichten zoals: (sport)blessures, verzwikkingen, botbreuken, bursitis, RSI, carpal tunnelsyndroom, hielspoor en meer. De voetzones worden behandeld van o.a. de plek zelf, de meridiaan die er langs loopt en zorgt voor aan- en afvoer van de energie op deze plek. Ook wordt de voetzone van het orgaan dat volgens de 5-elementen samenwerkt met het weefsel behandeld en het ruggenmergsegment waaruit dit lichaamsdeel gevormd is.

Anti-stressbehandeling: deze behandeling helpt o.a. bij stress, migraine, hoofdpijn, algehele onrust, slaapproblemen en maagproblemen. De voetzones van de systemen in het lichaam die rust kunnen creëren worden behandeld en de ophoping van de energie en spanningen in het hoofd en de maag kunnen het lichaam weer verlaten.

Meridiaanklacht: de energie in een meridiaan stroomt niet goed door , waardoor er een energievolte (geeft pijn) ontstaat of een energieleegte . De voetzone van de meridiaan wordt behandeld tezamen met de meridianen die samenwerken met de verstoorde meridiaan.

Orgaanklacht: Dit kunnen klachten zijn aan een orgaan zelf of klachten aan het lichaam die volgens de 5-elementen een sterke samenhang hebben met het orgaan. Klachten: artrose aan de gewrichten, fibromyalgie, blaasproblemen, maagproblemen, longproblemen, obstipatie en meer... De organen werken samen met elkaar in groepen. Door de voetzones van de organen te behandelen die allen van invloed zijn op het orgaan waarin de energie verstoord is kunnen klachten snel verdwijnen.

Hormonale behandeling: behandeling van de voetzones van alle hormoonklieren helpt om de hormoonspiegel weer in balans te brengen. Deze behandeling helpt o.a. bij overgangsklachten, acné, menstruatieklachten, klachten m.b.t. de vruchtbaarheid enz..

Metamorfosemassage: de zones van de chakra's op de voeten, handen en het hoofd worden behandeld waardoor deze weer goed kunnen doorstromen. Deze massage helpt o.a. om weer goed in je eigen kracht te komen, om emoties te verwerken en kan pijnstillend werken. Ook is deze massage goed om te ondergaan tijdens de zwangerschap.

Lymfedrainage: de lymfedrainage wordt via de voetzones gegeven. De behandeling werkt o.a. bij vochtophopingen en verhoogt de weerstand. Deze behandeling wordt ook veel ingezet na ziekte of operaties om bijvoorbeeld de narcose uit het lichaam te helpen.

De vijf elementen
Een belangrijk principe in de voetreflex is de leer van de vijf elementen. Ook hierbij is het uitgangspunt dat alles in beweging is en elkaar beïnvloedt. Dat is terug te zien in het ritme van dag en nacht, van de seizoenen en het functioneren van de mens. Volgens het traditionele Chinese denken zijn er vijf seizoenen. Het vijfde seizoen is wat wij de nazomer noemen. 

Behalve met de seizoenen corresponderen de elementen ook met de organen in het lichaam. Elke verandering van de natuurlijke cyclus binnen of buiten het lichaam roept een reactie op. Die reactie is bedoeld om het evenwicht te herstellen. Verschijnselen als voorjaarsmoeheid en winterdepressie zijn het gevolg van verstoringen in de natuurlijke cyclus. Het inzicht in deze samenhang is de basis van waaruit Eliza werkt.
Krijg uw behandeling vergoed!
Heeft u een aanvullend zorgpakket met een vergoeding voor alternatieve/ complementaire geneeswijzen? Dan krijg je de behandeling vergoed! Je krijgt na de behandeling een factuur toegestuurd die je kan declareren bij je zorgverzekering.

Eliza is aangesloten bij het CAT, hierdoor is het mogelijk uw behandeling vergoed te krijgen. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekering. AGB code: 90107288 en beroepsregistratienummer CAT therapeut nummer: CM2409/10/07/19 (level3).

Maak een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek, advies en behandelplan op maat. De kosten voor voetreflextherapie zijn € 65,00.

SPAAR VOOR KORTING! Voor voetreflex is er een speciaal spaarsysteem. Is de strippenkaart vol krijgt u de 11e behandeling met 50% korting!

Art of beauty..

Middelstraat 33
3264 AN Nieuw-Beijerland

0627158018
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KVK: 23064220
BTW NL 001639431 B58
AGB code89-(0)52443/9804/9807

Beautystudio Marlies is aangesloten bij: