Producten bestellen? Ga naar onze Webshop

Permanente Make-up

Als u er op elk moment van de dag perfect verzorgd wilt uitzien is permanente make up de oplossing! Gewone make-up kan aan deze eis niet tegemoet komen. Bij ons staan vakmanschap, kennis, hygiëne en aandacht bovenaan. Vanaf 2001 is Marlies gespecialiseerd in permanente make-up. U bent verzekerd van een stukje vakwerk. Er wordt uitsluitend gewerkt volgens de richtlijnen van de GGD en de strenge Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieu Code (H.A.M.code).
Er wordt met een apparaat gewerkt waarin de laatste technische innovaties op het gebied van permanente make-up zijn verwerkt. Ook is het mogelijk om medische tatoeages te ondergaan. Denk hierbij aan recontructie van tepel en tepelhof of het inkleuren van littekens. Om de drie jaar komt de GGD keuren. Marlies is aangesloten bij de ANBOS. Hierdoor kan een vergoeding mogelijk zijn. Een intake gesprek is gratis en vrijblijvend.

DE Behandeling

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Marlies gaat eerst met u een intake gesprek houden, hierin wordt besproken wat uw wensen zijn, hoe uw gezondheid is en welke nabehandel instructies er zijn. U krijgt een intakeformulier waarin u verschillende vragen moet beantwoorden.

Vervolgens wordt beoordeeld of het voor u mogelijk is om de pigmentatie te ondergaan. Hierna vragen wij u een het formulier te ondertekenen. Vorm en kleur worden met uiterste precieze gekozen. Iedereen heeft namelijk een andere kleur ondertoon in de huid. Ook kijkt ze naar de kleur van ogen en haar voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Met wenkbrauwen let Marlies extra op de stand van de wenkbrauwen. Deze moet mooi gelift geplaatst worden zodat de klant een mooie open blik krijgt.

Vervolgens gaat ze eerst op het betreffende gebied een tekening maken van hoe het gaat worden. Pas als u het samen eens bent wordt er begonnen met het pigmenteren. Er is een grote keuze aan het soort naalden en pigmenten waardoor een mooi effect bereikt kan worden. Denk hierbij aan de schaduw techniek, hairstroke techniek maar ook full lips.

Wat kunt u verwachten na de behandeling?

De eerste week zal de pigmentatie heel donker zijn! Dit komt omdat de pigment nog boven op de huid ligt. Tussen de vierde en tiende dag valt het korstje er vanzelf af, dan pas zie je de werkelijke kleur. De kleur neemt met 40% af. Er is een week genezing van buiten af nodig en zes weken van binnen uit. Na zes weken komt de klant terug voor een nabehandeling. Het advies is om tussen 2 à 5 jaar de permanente make up te laten bijwerken. De wenkbrauwen vervagen eerder omdat dit pigment wat minder sterk is en de huid vernieuwd zich iedere maand. Zo slijt het pigment uit de huid. Ook UV speelt een grote rol, dit licht het pigment op in de huid. Ook UV licht is van een invloed en licht het pigment op. Voor de mooiste wenkbrauwen dient u ieder jaar een touch up te doen om de kleur mooi te houden. Eyeliner is vaak een donkerder pigment en blijft daardoor langer zitten; gemiddeld tussen de twee a vijf jaar. Daarna is pas weer een touch up nodig.

Nazorg instructies voor thuis na permanente make-up

U krijgt na de behandeling een gel mee naar huis, waar u het betreffende gebied goed vet mee moet houden. Er zit natuurlijk toch een wondje dat moet genezen. De pigmenten moeten goed gaan hechten in de huid. Als het korstje droog wordt kan het gaan scheuren en hierdoor kunnen er stukjes afbrokkelen. Wanneer u het goed vet houdt kan het niet gaan scheuren waardoor er geen pigmentverlies kan plaats vinden. U gebruikt dit ongeveer 7 tot 10 dagen na de behandeling. Het gepigmenteerde dient u zo droog mogelijk te houden. 10 dagen ook geen sauna, zwembad, zonnebank enz.


En niet aan peuteren, het korstje komt van zelf los. Na 6 weken komt de klant terug voor de nacontole. Kleine correctie kunnen dan gedaan worden.

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER PERMANENTE MAKE-UP

 

DOET HET PIJN?

De behandeling permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur waar uw specialiste mee werkt en verdoving met crèmes kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

 

VOOR WIE IS PERMANENTE MAKE-UP?

Voor bijna iedereen. Voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen, kortom, permanente make-up is geaccepteerd door elke bevolkingsgroep.

 

HOE LANG BLIJFT PERMANENTE MAKE-UP ZITTEN?

Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft ondermeer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Uw specialiste kan u hierover uitleg geven.

 

ALS IK HET NIET MOOI VINDT, WAT DAN?

Dit is nog nooit gebeurd. Voordat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoekt u samen met uw specialiste de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met het pigmenteren.

 

MOET IK ZELF DE KLEUR UITZOEKEN?

Nee. Uw specialiste heeft de keuze uit meerdere kleuren, geschikt voor alle soorten huidtypen. Omdat uw specialiste een speciale opleiding heeft gevolgd over kleurenleer, kan zij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

 

KAN IK NOG GEWONE MAKE-UP AANBRENGEN?

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

 

KAN IK DIRECT BINNENLOPEN VOOR EEN BEHANDELING?

Alvorens uw specialiste met een permanente make-up behandeling begint vindt er altijd eerst een voorgesprek/ intake met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen met uw specialiste uw wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn omtrent permanente make-up contouren. Uiteraard wordt door uw specialiste een verantwoord advies gegeven hoe het beste en mooiste resultaat met permanente make-up kan worden verkregen.

 

HOE LANG DUURT EEN BEHANDELING?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1 tot 1½ uur.

 

IS ER SPECIALE NAZORG NA DE BEHANDELING?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn heeft uw specialiste een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Uw specialiste neemt voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geeft u uitleg hierover.

 

IS HET EINDRESULTAAT METEEN ZICHTBAAR?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

 

IS PERMANENTE MAKE-UP VEILIG?

Ja. Wij werken uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

 

IS PERMANENTE MAKE-UP HETZELFDE ALS TATOEËREN?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

 

KAN MET PERMANENTE MAKE-UP EEN ‘TIJDELIJKE’ TATTOO GEZET WORDEN?

Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen onder andere doordat deze minder diep in de huid gezet worden. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer op tussen wimperhaartjes of langs de liprand. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tattoo vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt niet in het geheel, dus blijft een wazige vlek over.

VOORZORG PMU


Wat zijn de voorzorg adviezen voor pmu wenkbrauwen ?

 • Geen alcohol en drugs 24 uur voorafgaand aan de behandeling
 • Geen cafeïne (koffie, thee, cola, Red Bull of andere energydrinks) voor de behandeling.
 • Geen zon/zonnebankkuur 2 weken voor de behandeling.
 • Geen bloed verdunnende medicijnen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling (in overleg met uw arts).
 • Geen aspirine, ibuprofen of naproxen innemen 24 voorafgaand aan de behandeling.
 • 2 paracetamol vlak voor de behandeling mag wel ingenomen worden.
 • Geen vitamine E (ook geen multivitaminen) innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling.
 • Geen limonade drinken voor de behandeling.
 • Geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pigmentatie.
 • Graag niet epileren voor de behandeling, dit wordt tijdens de behandeling gedaan.
 • Let op, dat je wenkbrauwen na de behandeling 7 dagen droog moet houden.

Wat zijn de voorzorg adviezen voor een lippigmentatie behandeling?

 • Drink 24 uur voor de behandeling geen koffie, groene thee, cola, redbull, of andere dranken die cafeïne bevatten.
 • In het verleden een koortslip gehad? Begin dan 7 dagen voor de behandeling te slikken met lysine en zovirax en begin op de dag van behandeling met  anti-koortslip tabletten (Aciclovir)van de huisarts.
 • Indien je vitamine C, Visolie, Omega 3 en/of 6 voedingssupplementen neemt, 3 dagen voor de behandeling stoppen met het innemen.
 • Als je last hebt van droge lippen, droge plekken op of om je lippen, veel velletjes etc. dan 3 dagen voor de behandeling je lippen regelmatig insmeren met bv. Bepanthen zalf of vaseline.
 • Als je lippen te droog zijn voor de behandeling, velletjes hebben etc. is het onmogelijk om optimaal te werken en zal de lip huid de kleur niet goed kunnen opnemen. Je kan ook lippen ongeveer 4-5 dagen voor de behandeling met een zachte scrub peelen om ze van de droge velletjes te ontdoen. Dit kan eventueel ook door zachtjes met een zachte tandenborstel over je lippen te poetsen.
 • Neem ook geen pijnstillers, alcohol, antibiotica of drugs 48 uur voor de behandeling.

Wat zijn de voorzorg adviezen voor een eyeliner behandeling?

 • Drink 24 uur voor de behandeling geen koffie, groene thee, cola, redbull, of andere dranken die cafeïne bevatten.
 • Neem ook geen pijnstillers, alcohol, antibiotica of drugs 48 uur voor de behandeling.
 • Minimaal 1 week voor de behandeling je wimperextensions verwijderen
  1 week voor de behandeling stoppen met waterproof mascara, wimperserum en olies.
 • Graag zonder oog make-up en mascara naar je afspraak komen.

NAZORG PMU

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. De behandelaar geeft schriftelijke/digitaal uitleg over de nazorg van permanente make-up. Lees dit goed door.

 

LET OP: heb je elders permanente make up laten zetten stuur dan voor het maken van een afspraak eerst een foto zodat Marlies van  te voren kan beoordelen of uw wensen mogelijk zijn.

Risico's PMU

Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties.

Laat geen permanente make-up aanbrengen

 • Op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
 • op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
 • als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
 • als je zwanger bent.

  Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:
 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Chronische huidziekte
 • Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
 • immuunstoornis.
 • Hart- en vaatafwijkingen.

  Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica ? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

Art of beauty..

Middelstraat 35b 
3264 AN Nieuw-Beijerland

0627158018
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KVK: 23064220
BTW NL 001639431 B58

Beautystudio Marlies is aangesloten bij:

Eliza is aangesloten bij: